Word je als man 50 jaar? Dit zijn leuke manieren om dit te vieren!

Word je als man 50 jaar? Dit zijn leuke manieren om dit te vieren!

eilish

Laatst bijgewerkt

Wordt er iemand in jouw familie of vriendenkring binnenkort 50 jaar? Dan wil je dit natuurlijk op een unieke manier vieren, want het is en blijft een bijzondere leeftijd. Niet iedereen vindt het even leuk om 50 te worden, maar door dit op een leuke manier te vieren kun je het wel leuker voor ze maken. Of je nu van plan bent om een groot feest te geven of het stilletjes voorbij te laten gaan en met het gezin of een kleine groep vrienden iets leuks te doen, het gaat uiteindelijk om de persoon die jarig is. In dit artikel geven we je een aantal tips om te vieren dat een man in jouw omgeving 50 jaar wordt!

1. Een groot feest

Veel mensen kiezen ervoor om een groot feest te geven als ze 50 worden. Mocht je hier fan van zijn, dan is het bereiken van zo’n leeftijd natuurlijk ook een goed excuus om groots uit te pakken. Huur een grote strandtent af, boek een DJ en laat muziek draaien uit jullie jeugd, maak er een lekker nostalgische avond van. Je kunt er zelfs voor kiezen om een liveband te boeken, mocht je dat willen. Worden jij en je partner in hetzelfde jaar 50? Dan is het helemaal reden voor een uitgebreid feest. Nodig niet alleen je huidige vriendenkring uit, maar kijk ook of je familieleden en oude vrienden uit kunt nodigen die je al een hele tijd niet gesproken of gezien hebt. Via social media is het vandaag de dag goed te doen om mensen weer terug te vinden. Het kan een goed excuus zijn om weer contact te zoeken met mensen die al lang niet meer in je leven zijn. Denk bijvoorbeeld aan oude klasgenoten van de middelbare school of zelfs de basisschool.

2. Surprise party organiseren

Een groot feest is altijd leuk, maar het kan ook erg speciaal zijn om als familie of vrienden zijnde een verrassingsfeest te organiseren voor de man die 50 jaar wordt. Op die manier zorg je er echt voor dat iemand zich speciaal voelt op hun dag. Organiseer natuurlijk niet in je eentje een feest, want dat is wel veel werk. Steek als familie of vriendengroep je koppen bij elkaar en verzin een ideale surprise party voor de jarige. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald thema dat goed past bij degene die 50 wordt. Je kunt er ook voor kiezen om een liedje te schrijven voor de jarige of een toneelstukje samen te stellen en dit op het feest op te voeren. Dat is zeker leuk als je elkaar al heel lang kent!

3. Een ideaal cadeau voor een man die 50 jaar wordt

Je wil natuurlijk wel een speciaal cadeau voor de man die 50 jaar wordt, het is immers niet zomaar een verjaardag. De meeste mensen zien de leeftijd van 50 jaar echt als een belangrijke mijlpaal. En voor een belangrijke mijlpaal wil je uiteraard een bijpassend cadeau. Als je met z’n allen een budget bij elkaar legt voor het cadeau, kun je makkelijker iets unieks kopen. Dat is vaak leuker dan dat iedereen apart een klein kado geeft voor de 50 jaar van de man. Denk bijvoorbeeld aan een reis of speciaal weekend weg, of misschien een leuk uitje om met de hele vriendengroep of familie te ondernemen. Ga je toch liever voor een kleiner cadeau of wil je nog een klein cadeau naast het gezamenlijke cadeau geven? Denk dan eens aan een leuk tegeltje met een bekende uitspraak van de jarige, een bierpakket of een leuk bordspel. Dit is ook een leuk idee voor een cadeau voor een vader die 50 wordt.

4. Een speciaal feestje

Heb je niet per se zin in een grote feestavond, maar wil je toch een soort feest organiseren voor familie en vrienden? Dan kun je dat natuurlijk ook op een andere manier doen dan een feestavond in een tent in de achtertuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van een culinaire fietstocht met een groep vrienden. Lekker de hele dag fietsen en tussendoor bij diverse restaurants en lunchrooms stoppen om te eten en te drinken. Je kunt dit zelf uitstippelen, maar er zijn ook op maat gemaakte fietstochten die je kunt boeken langs specifieke restaurants. Wil je iets soortgelijks doen, maar liever niet op de fiets? Er zijn vandaag de dag ook een hoop wijn- en spijs wandelingen die je kunt boeken, ook in steden. Het is hetzelfde idee als een culinaire fietstocht, maar dan lekker te voet, zodat je makkelijker met elkaar kunt kletsen!

5. Naar het buitenland

Heb je eigenlijk helemaal geen zin om een heel spektakel van jouw 50e verjaardag te maken? Ga dan gewoon lekker naar het buitenland met je gezin of met vrienden. Ga bijvoorbeeld naar een bestemming waar je altijd van gedroomd hebt. Wat is nu een mooiere manier om je verjaardag te vieren dan een reis van je bucketlist te kunnen strepen?

Veelgestelde vragen

Wat geef je een man als hij 50 wordt?

Voor een 50e verjaardag van een man kun je eigenlijk alle kanten op, of je nu een kleiner cadeau wil geven of iets speciaals. Je kunt er ook voor kiezen om met meerdere mensen geld bij elkaar te leggen voor een speciaal cadeau, zoals een reis of uitje.

Wat is leuk om te geven als iemand 50 wordt?

Leuke cadeaus voor iemand die 50 wordt zijn bijvoorbeeld tegeltjes met leuke uitspraken of herinneringen erop, champagne of een bierpakket.

Wat koop je voor een Abraham?

Dit hangt natuurlijk af van wat de jarige leuk vindt, maar met een surprise party of een leuk uitje met de familie of vriendengroep maak je de meeste mensen wel blij!

Wat is een leuk cadeau voor een man?

Voor mannen is het verstandig om actieve cadeaus te geven, of wat stoerdere decoratieve voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een messenset of een leuke borrelplank.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website