Welke magnesium is het beste? Dit is onze top 5!

Welke magnesium is het beste? Dit is onze top 5!

eilish

Laatst bijgewerkt

Magnesium is een mineraal dat echt onmisbaar is voor ons lichaam. Het zorgt voor de activatie van natuurlijke energie in ons lichaam en stimuleert de spier- en hersenfunctie. Ons lichaam maakt dit mineraal zelf niet aan, dus we moeten het puur binnenkrijgen via onze voeding. Magnesium speelt een rol in ruim 600 processen in ons lichaam, waaronder het behoud van soepele spieren, de ondersteuning van de botten en de gemoedstoestand. Mensen slikken vandaag de dag steeds vaker magnesium bij via een supplement. Maar welke magnesium is nu eigenlijk het beste? In dit artikel zetten wij onze top 5 voor je onder elkaar!

Welke soorten magnesium zijn het beste?

Er zijn diverse soorten magnesium die je als supplement kunt nemen, de meest voorkomende zijn magnesium citraat, magnesium bisglycinaat en magnesium malaat. De magnesium vorm bepaalt hoe goed het mineraal door het lichaam op wordt genomen. Er zijn organisch gebonden vormen van magnesium en anorganisch gebonden vormen. De organisch gebonden vormen worden in de meeste gevallen het beste opgenomen door het lichaam. Maar welke magnesium supplementen zijn nu het beste om te gebruiken als je wel wat extra magnesium kan gebruiken? Wij zetten onze top 5 hieronder voor je op een rij.

1. Magnesium Bisglycinaat van Nutribites

Dit merk staat bekend om het leveren van zuivere supplementen van de hoogste kwaliteit, dit geldt dus ook voor hun magnesium bisglycinaat tabletten. Dit zijn momenteel de beste magnesium tabletten op de markt die gemaakt zijn met de twee best opneembare magnesiumverbindingen: bisglycinaat en – citraat. 1 tablet is al genoeg om de dagelijkse behoefte aan magnesium te vervullen. Naast magnesium bevat de tablet taurine, vitamine B6 en vitamine D3. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het mineraal nog beter op wordt genomen door je lichaam. De magnesium tabletten van Nutribites zijn wel geschikt voor vegetariërs, maar niet voor veganisten, aangezien de vitamine D3 afkomstig is van een dierlijke bron.

2. Vitakruid Magnesium 200 Complex

Vitakruid beschikt over een ISO 22000-certificaat en is lid van de NPN, wat genoeg zegt over hun kwaliteitsstandaarden. Dit magnesium complex bevat magnesium bisglycinaat en magnesium tauraat, die vooral goed zijn voor de hersenen, en magnesium malaat en magnesium citraat, die meer voor de spieren bedoeld zijn. Als je 1 tablet neemt, krijg je meteen 53% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium binnen. De vormen magnesium die dit complex gebruikt, zijn goed op te nemen door het lichaam. Naast magnesium bevat dit supplement van Vitakruid nog actieve vitamine B6 en taurine voor een betere opname van het mineraal. Dit supplement is geschikt voor vegetariërs, maar niet voor veganisten, aangezien er gebruik is gemaakt van bijenwas.

3. Magnesium 100mg van Vitals

Vitals is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in het jaar 1988. Met bijna 40 jaar ervaring weet deze leverancier van hoogwaardige voedingssupplementen precies wat ze moeten doen om effectieve supplementen te maken. De magnesium 100mg tabletten van Vitals bevatten dit mineraal in de vorm van magnesium bisglycinaat. Deze organische magnesiumverbinding heeft een bewezen werking en wordt optimaal opgenomen door het lichaam. Naast magnesium bevatten deze tabletten ook taurine. Dit supplement bevat amper vulstoffen en is geschikt voor ieder dieet, dus ook voor veganisten en vegetariërs. Het enige nadeel aan de magnesium tabletten van Vitals is dat ze duurder zijn dan veel alternatieven.

4. VitOrtho Magnesium Bisglycinaat en Taurine

Ook VitOrtho is een Nederlands bedrijf, ditmaal met zo’n 30 jaar ervaring in het produceren van hoogwaardige voedingssupplementen. Dit merk zet zich ook in voor een goede prijs-kwaliteitverhouding, wat niet altijd het geval is bij supplementen. Ook dat is dus al een groot pluspunt. Deze vorm van magnesium is erg goed opneembaar door het lichaam, mede dankzij de toegevoegde taurine. 1 tablet is goed voor 27% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium, aangezien een tablet slechts 100mg magnesium bevat, wat aan de lage kant is vergeleken met alternatieven. Dit supplement is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Een nadeel van deze tabletten is dat ze geen actieve vitamine B6 of vitamine D3 bevatten.

5. Golden Naturals Magnesium Bisglycinaat 300 mg

Het merk Golden Naturals werkt in hun processen zoveel mogelijk op natuurlijke basis en hun supplementen worden allemaal in Nederland geproduceerd. Dat is altijd een goed teken, aangezien dit betekent dat de productie en kwaliteitsnormen onder streng Nederlands toezicht staat. Dit supplement bevat een organisch gebonden magnesium bisglycinaat, waaraan nog taurine en zwarte peper zijn toegevoegd om een optimale opname te verzekeren. Dit product is vrij van gist, gluten, soja en GMO’s en bevat nauwelijks vulstoffen. Het enige nadeel is dat het geen actieve vitamine B6 en vitamine D3 bevat, maar dit is vaak het geval bij supplementen die geschikt zijn voor veganisten.

Heeft magnesium bijwerkingen?

Het slikken van magnesium tabletten heeft over het algemeen weinig bijwerkingen. De enige mogelijke bijwerkingen die bekend zijn, zijn zachte ontlasting, diarree en irritatie van het maag-darmkanaal. Deze bijwerkingen zijn echter alleen van toepassing bij een hoge dosis magnesium. Mocht je echt voor een lange tijd teveel magnesium slikken, dan kan het uiteindelijk juist zijn dat je hierdoor erg moe wordt, maar dit gebeurt niet snel.

Veelgestelde vragen

Waar is magnesium citraat goed voor?

Magnesium citraat is voornamelijk goed voor je spieren en je botten, maar ook voor de vermindering van vermoeidheid en voor meer energie. Daarnaast ondersteunt het je gebit en de celdeling in je lichaam.

Wat is beter magnesium of magnesium citraat?

Dat ligt eraan met welk doel je magnesium slikt. Magnesium citraat is vooral goed voor mensen met een actieve leefstijl die hun spieren en botten gezond willen houden en magnesium bisglycinaat is juist weer goed voor de hersenen en de gemoedstoestand.

Wat is de beste tijd om magnesium citraat in te nemen?

De meeste supplementen kun je het beste bij een maaltijd innemen, dat geldt ook voor magnesium citraat. Je lichaam neemt de stoffen dan namelijk het beste op.

Wat zijn de bijwerkingen van magnesium citraat?

Mogelijke bijwerkingen van magnesium citraat zijn zachte ontlasting, diarree en irritatie van het maag-darmkanaal. Dit komt echter niet heel vaak voor en is alleen van toepassing bij een hoge dosis magnesium.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website