5 tips voor een goed huwelijkscadeau

5 tips voor een goed huwelijkscadeau

eilish

Laatst bijgewerkt

Ben je op zoek naar een goed huwelijkscadeau voor een familielid of goede vriend of vriendin? Dat kan best lastig zijn, want er zijn niet echt ‘regels’ voor het geven van een huwelijkscadeau, maar je wil iemand die dichtbij je staat natuurlijk ook niet beledigen. Maar hoeveel moet je eigenlijk uitgeven aan een huwelijkscadeau om iemand niet te beledigen? En is het een no-go om geld te geven in plaats van een cadeau? Dit zijn vragen die we vaak voorbij zien komen. In dit artikel geven we je 5 tips voor een goed huwelijkscadeau volgens de etiquette!

5 voorbeelden van goede huwelijkscadeaus

Vind je het echt lastig om een goed huwelijkscadeau te vinden voor iemand die binnenkort gaat trouwen? Of het nu om iemand gaat die dichtbij je staat, of juist wat verder weg, er zijn een aantal geschenken die het eigenlijk altijd wel goed doen. Hieronder geven je 5 voorbeelden:

1. Een gepersonaliseerde champagneset

Als er iets te vieren valt, denk je natuurlijk meteen aan champagne. En wanneer heb je nu meer iets te vieren dan wanneer je net getrouwd bent? Geef het bruidspaar daarom een gepersonaliseerde champagneset als cadeau. Je kunt de glazen laten graveren met de namen van het bruidspaar om het een extra persoonlijk cadeau te maken!

2. Een tegoedbon voor een uitje of overnachting

Een pasgetrouwd stel zal waarschijnlijk snel na de bruiloft op huwelijksreis gaan, maar het is ook leuk voor ze als ze na de huwelijksreis nog een uitje of overnachting hebben om naar uit te kijken. Geef daarom een tegoedbon voor een overnachting of leuke belevenis als bruiloftscadeau. Dat is zeker leuk als het bruidspaar om een of andere reden niet op huwelijksreis kan.

3. Gepersonaliseerde badjassen als huwelijkscadeau

Of het bruidspaar nu wel of niet op huwelijksreis gaat, gepersonaliseerde badjassen zijn altijd een goed huwelijkscadeau. Mochten ze op huwelijksreis gaan, dan hebben ze een heerlijke eigen badjas om de romantische avonden in het hotel in door te brengen. En mochten ze niet op reis gaan, dan kunnen ze heerlijk thuis ontspannen in de nieuwe badjassen.

4. Een kalender of fotoboek met eigen foto’s

Ben jij erg close met het bruidspaar en heb je veel leuke foto’s van hen samen? Geef dan een gepersonaliseerde kalender of een gepersonaliseerd fotoboek met eigen foto’s als trouwcadeau. Dit is een leuke manier om te zorgen dat het pasgetrouwde stel makkelijk terug kan kijken op leuke herinneringen. Zowel herinneringen van hen samen als herinneringen met vrienden.

5. Verras het bruidspaar met een wijncadeau

Weet jij toevallig dat het bruidspaar erg van wijn houdt? Verras ze dan met gepersonaliseerde wijnglazen en een wijnkist met de lekkerste wijnen. Je kunt de namen van het paar in de glazen of op de kist laten graveren, om het extra persoonlijk te maken. Wil je liever iets groters cadeau geven? Wat dacht je dan van een luxe wijnproeverij?

5 tips voor het perfecte trouw cadeau

Uitgenodigd worden voor een bruiloft levert sommige mensen meer stress op dan dat ze het leuk vinden. Misschien moet je wel vliegtickets kopen en een hotel boeken om erbij te kunnen zijn, je moet een goede outfit hebben voor op de bruiloft en dan moet je ook nog een goed huwelijkscadeau kopen. Daarnaast is een bruiloft cadeau vaak nog behoorlijk prijzig ook, terwijl je soms al veel geld kwijt bent om bij een bruiloft te kunnen zijn. Hieronder geven we je een aantal tips voor het vinden van een ideaal huwelijkscadeau zonder al te veel stress.

1. Hoeveel geef je uit aan een huwelijkscadeau?

Uit onderzoek blijkt dat men gemiddeld 50 tot 100 euro uitgeeft aan huwelijk cadeaus. Dit hangt ook af van hoe dicht degene die gaat trouwen bij jou staat. Gaat het om een collega of een ver familielid? Dan is een bedrag van 50 tot 75 euro een normaal bedrag voor een huwelijkscadeau. Gaat het om vrienden of familieleden, dan is de richtlijn een bedrag van 75 tot 100 euro. Gaat het om echt goede vrienden en familie waar je veel contact mee hebt en ben je de hele dag uitgenodigd voor de bruiloft, dan is het normaal om tussen de 100 en 150 euro of zelfs meer geld uit te geven aan het cadeau.

2. Is het oké om contant geld te geven als huwelijkscadeau?

Hier zijn natuurlijk niet echt regels voor, het hangt vooral af van wat iemand zelf wel of niet acceptabel vindt. Als je degene die gaat trouwen goed kent, kun je dit waarschijnlijk zelf wel inschatten. Veel mensen gaan vandaag de dag pas op latere leeftijd trouwen, wat betekent dat ze tegen die tijd vaak al een huis hebben en dat alle spullen die ze nodig hebben ook al zijn gekocht. Daarom is het geven van contant geld als cadeau voor een bruiloft steeds meer sociaal geaccepteerd te worden. Je hebt in zo’n situatie immers meer aan geld dan aan spullen voor in huis of iets dergelijks. Dit geld kan het bruidspaar lekker meenemen op huwelijksreis om dingen van te betalen!

3. Is het oké om met meerdere mensen één cadeau te geven?

Misschien vind je het wel erg lastig om iets te bedenken om het bruidspaar te geven en lijkt het je handiger om met een paar mensen samen een cadeau te kopen, zodat je iets duurders kunt kiezen. Maar is dat eigenlijk wel oké? Ja hoor, daar is niets geks aan, zeker niet als je dit doet om een groter en duurder cadeau te kunnen kopen. Op die manier kun je allemaal iets minder geld uitgeven, maar het bruidspaar toch een cadeau geven waar ze echt iets aan hebben. In plaats van cadeaus die misschien niet zo nuttig of bruikbaar zijn.

4. Heeft het bruidspaar een verlanglijst?

In sommige gevallen maakt het bruidspaar voor de bruiloft een verlanglijst van dingen die ze graag zouden willen krijgen. Kun je zelf niets bedenken om te kopen, dan is zo’n verlanglijst natuurlijk een ideale richtlijn. Die lijst hebben ze immers niet voor niets opgesteld. Je kunt beter gaan voor een cadeau van de lijst dan dat je zomaar iets koopt waar ze helemaal geen behoefte aan blijken te hebben. Overleg wel even met andere genodigden, zodat jullie niet allemaal dezelfde cadeaus gaan kopen. Dat zou uiteraard zonde zijn. Mocht er niets bij staan dat binnen jouw budget valt, dan kun je altijd kijken of je samen met iemand anders een cadeau van de lijst kunt kopen. Ga je op zoek naar een huwelijkscadeau, check dan dus altijd als eerste of er een verlanglijst is!

5. Wanneer geef je het huwelijkscadeau?

Neem je het trouw cadeau mee naar de bruiloft of geef je het later pas aan het bruidspaar? Dat is ook een vraag waar veel mensen die voor het eerst naar een bruiloft gaan mee zitten. Over het algemeen vinden mensen het fijner als je cadeaus achteraf opstuurt, in plaats van dat je ze meeneemt naar de bruiloft. Dit is natuurlijk een stuk praktischer, aangezien het bruidspaar dan niet na hoeft te denken over hoe ze al die cadeaus mee naar huis gaan krijgen. Het is ook helemaal niet verplicht om meteen de dag van de bruiloft je cadeau te geven. Traditioneel gezien heb je een jaar de tijd om je cadeau te geven, maar het wordt vaak wel gewaardeerd als je er niet te lang mee wacht. Je wil immers het liefst cadeaus uitpakken tijdens de wittebroodsweken.

Veelgestelde vragen

Wat is een leuk cadeau voor een huwelijk?

Vaak kiezen mensen ervoor om dingen te geven die nuttig zijn voor in huis, maar ook contant geld wordt vandaag de dag steeds meer gegeven als bruiloft cadeau. Heeft het bruidspaar een verlanglijst opgesteld, koop dan gewoon simpelweg iets van de lijst!

Wat is een normaal bedrag voor een huwelijkscadeau?

Voor collega’s en verre familie is het gemiddelde bedrag dat mensen uitgeven 50 tot 75 euro, voor vrienden en familie 75 tot 100 euro en voor vrienden en familie waar je echt close mee bent is het gemiddelde bedrag 100 tot 150 euro of meer.

Wat voor cadeau geeft een getuige?

Als getuige wil je natuurlijk een speciaal cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een spa dagje, een culinair diner of een mooi sieraad.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website