De beste nagelverharder van 2023? Wij geven je 5 tips!

De beste nagelverharder van 2023? Wij geven je 5 tips!

eilish

Laatst bijgewerkt

Gezonde nagels zijn erg belangrijk als je er netjes en fris uit wil zien. Mocht je lang nepnagels hebben gedragen, dan heb je waarschijnlijk last van slappe, beschadigde nagels die steeds afbreken en erg broos zijn. Je krijgt je nagels dan ook niet langer, omdat ze snel breken of scheuren. Dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen met het groeiproces. Om te zorgen dat jouw nagels sneller groeien, kun je een nagelverharder gebruiken. Door regelmatig op de juiste manier nagelverharder op je nagels aan te brengen, kun jij jouw nagels sterker maken. In dit artikel vertellen we je hoe je de beste nagelverharder kunt vinden!

De top 5 beste nagelverharder

Er bestaan een hoop verschillende nagelverharders, maar de één is de ander niet. De kwaliteit verschilt nogal per merk en per product. Dat kan het soms lastig maken om de juiste keuze te maken als je op zoek bent naar een effectieve verharder voor jouw broze nagels. Om te bepalen of een nagelverharder wel of niet goed en effectief is, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten:

  • Hoeveel zit er in een potje en hoeveel betaal je hiervoor? 
  • Hoe sterk ruikt de nagelverharder? 
  • Welke ingrediënten in de verharder zorgen voor hardere nagels? 
  • Is de nagelverharder onderdeel van een groter assortiment? 
  • Beschikt de nagelverharder over een fijn kwastje voor het aanbrengen ervan?

Ben je benieuwd welke nagelverharders goed scoren op deze vragen? Hieronder zetten we 5 nagelverharders op een rij die goed uit de test zijn gekomen.

1. Herôme – Nail Hardener Strong

In ieder flesje van de nagelverharder van het bekende merk Herôme zit 10 milliliter nagelverharder. Er zit een fijn kwastje bij waarmee je de nagelverharder kunt aanbrengen, wat natuurlijk al een groot pluspunt is. Uit tests van dit product bleek echt dat mensen hardere nagels kregen die er op den duur ook mooier uitzagen. Er is ook nog een extra strong variant van deze verharder. Na 8 dagen zijn de eerste resultaten zichtbaar en binnen 30 dagen heb je sterkere nagels met deze producten van Herôme.

2. Sally Hansen – Miracle Cure Strengthener – de beste nagelverharder voor een snel resultaat

In ieder flesje van deze nagelverharder zit 13,3 milliliter. Het product is speciaal bedoeld voor ‘probleem nagels’ en belooft sterkere nagels in 3 dagen. De formule bevat micro-mineralen die scheurtjes in de nagels opvullen en daarnaast zit er natuurlijk eiwit en antioxidanten in die ervoor zorgen dat de nagels sterker worden. De Miracle Cure van  Sally Hansen biedt een goede basis voor het versterken van je nagels. Daarnaast is het een betaalbaar product en bleek uit de test dat mensen daadwerkelijk verschil merkten na 3 dagen. Het enige minpunt dat wel eens wordt genoemd, is dat het lastig te zien is hoeveel er nog in het flesje zit door de blauwe kleur.

3. OPI – Nail Envy Nail Strengthener

Het potje van OPI bevat 15 milliliter aan verharder en is bedoeld voor harde en breekbare nagels die hun flexibiliteit kwijt zijn. Het zorgt ervoor dat de nagels minder snel breken of afbrokkelen. Je kunt hiermee jouw nagels binnen 6 weken herstellen en ze beschermen tegen invloeden van buitenaf die meer schade aan kunnen richten. Het product is gemaakt op basis van vochtinbrengende tarweproteïne en vitamines C en E. De nagelverharder lijkt wat duurder dan die van andere merken, maar vergeet niet dat de inhoud ook een stuk groter is.

4. Alessandro International – Express Nail Hardener

Het flesje van de Express Nail Hardener bevat 10 milliliter en zorgt voor een optimale versterking van de nagels. De verharder is speciaal bedoeld voor dunne en zachte nagels en maakt ze weer sterk. Daarnaast activeert het serum de groei van de nagels. Het hoofdingrediënt van dit serum is lavendelextract, dat ervoor zorgt dat de nagels weer elastisch en flexibel worden en dus minder snel breken. Ten slotte zit er calcium in het mengsel, dat ervoor zorgt dat de individuele nagellagen sterker en stabieler worden.

5. CND Solar Oil – Duo Set Nagelverzorging – de beste nagelverharder

In de set van CND Solar Oil zit een flesje Nail & Cuticle Care van 15 milliliter en een flesje Daily Keratin Treatment van 15 milliliter. De nagelverharder en conditioner bevatten extra ingrediënten die een positief effect hebben op beschadigde en aangetaste nagels, namelijk Vitamine E en diverse oliën. Uit tests blijkt dat mensen snel verschil merken na het begin van het gebruik van deze duo set. Het enige nadeel aan deze set is dat hij wat duurder is dan andere opties. De set biedt dan ook wel de beste verzorging en versterking van de nagels.

De oorzaken van broze, zwakke nagels

Broze en zwakke nagels kunnen diverse oorzaken hebben. Een veelvoorkomende oorzaak is het dragen van nepnagels, bijvoorbeeld van acryl of gel. Maar ook het lakken van je nagels kan een reden zijn dat de kwaliteit afneemt. Dit ligt aan de samenstelling van de nagellak. Niet iedere lak is slecht voor de nagels. Ook het middel waarmee jij jouw nagellak verwijdert kan invloed hebben op de kwaliteit van de nagels. Aceton kan bijvoorbeeld erg agressief zijn en de kans dat je nagels hierdoor aan worden getast is behoorlijk groot. Zeker als je het middel regelmatig gebruikt. Ten slotte kan het zijn dat je van jezelf wat zwakke nagels hebt. In dit geval is een goede verzorging van de nagels noodzakelijk!

Veelgestelde vragen

Is nagelverharder goed voor je nagels?

Jazeker, de verharder zorgt ervoor dat jouw nagels sterker en flexibeler worden, waardoor ze minder snel scheuren of afbreken. Het beschermt zwakke nagels en herstelt ze.

Wat is goed voor sterke nagels?

Om je nagels sterker te maken, kun je gebruikmaken van een nagelverharder. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde vitaminen te gaan slikken die goed zijn voor huid, haar en nagels.

Kan je nagellak over nagelverharder doen?

Het kan geen kwaad als je nagellak over nagelverharder doet op je nagels. Maar de nagellak zal wel minder goed blijven zitten en minder goed hechten, aangezien je geen basecoat hebt.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website