Op zoek naar het beste collageen poeder? Dit zijn onze tips!

Op zoek naar het beste collageen poeder? Dit zijn onze tips!

eilish

Laatst bijgewerkt

Collageen poeder is vandaag de dag een enorm populair supplement om onder andere rimpels tegen te gaan en dat is natuurlijk niet voor niets zo. Als iets populair is, zien we uiteraard vaak dat er ineens een hoop verschillende varianten van op de markt komen, van diverse merken. Maar dat maakt het alleen maar lastiger om echt een goed product te vinden, aangezien niet alle varianten van even hoge kwaliteit zijn. Daarnaast is de beste keuze soms ook afhankelijk van jouw wensen en situatie. Ben je op zoek naar het beste collageen poeder voor jou? In dit artikel zetten we de beste 5 collageen poeders voor je op een rij!

Hoe vind je het beste collageen poeder?

Collageen is een stof die ons lichaam in principe zelf aanmaakt, maar rond je 25ste wordt die aanmaak steeds minder. Het is het belangrijkste structurele eiwit voor ons lichaam dat we onder andere terugvinden in ons bindweefsel, zoals de botten, huid, pezen, ligamenten en kraakbeen. Met collageen poeder kun jij het gehalte aan collageen in je lichaam verhogen, mocht jouw lichaam er zelf niet meer genoeg van aanmaken. Supplementen met collageen zijn naast poeder ook in andere vormen te krijgen, maar poeder is momenteel de meest geliefde variant. Er zijn ook capsules en drankjes te krijgen met collageen erin. Ben je vegetarisch? Zoek dan specifiek naar vegetarische collageen poeders, want de meeste bevatten dierlijke producten. Om het beste collageen poeder te vinden voor jou, zijn er diverse dingen waar je op kunt letten:

  • Hoeveel collageen wil je dat er in het poeder zit?
  • Uit welke bron wil je dat het collageen komt? (vegetarisch of niet)
  • Hoe wil je dat het supplement smaakt?
  • Hoe wil je het supplement innemen of gebruiken?

Hieronder zetten we onze top 5 aan collageen poeders voor je op een rij!

1. Pursana Collagen

Dit supplement staat in de lijst van het beste collageen poeder volgens de Consumentenbond. Het is in diverse smaken verkrijgbaar, maar watermeloen is bij de meesten toch echt de favoriet. Je hebt maar 5 gram van dit poeder nodig om een lekkere collageen shake te maken. Pursana Collagen zit vol met vitamine C, B3 en biotine, waardoor het een enorm verzorgend en versterkend effect heeft op huid en haar. Dit supplement is alleen niet geschikt voor vegetariërs, aangezien het rundercollageen bevat.

2. Arctic Blue Vis Collageen Poeder Aardbei – Beste collageen poeder uit vis

Arctic Blue is een merk dat werkt met natuurzuivere marine voedingssupplementen. Het viscollageen van dit merk is niet gepatenteerd, maar bevat wel zuiver viscollageen. Dit viscollageen bestaat voor 100% uit collageen peptiden. Arctic Blue gebruikt wilde vis uit Noorwegen voor hun collageen supplementen. Ze verwerken verse vis tot gehydrolyseerd collageen, waardoor het poeder een fijne smaak heeft en een goed gehalte aan aminozuren. De aardbei smaak van dit vis collageen poeder bevat veel vitamine C, maar geen hyaluronzuur. Dit poeder is niet geschikt voor vegetariërs, maar wel voor pescotariërs, aangezien er alleen vis in zit, geen vlees.

3. Orangefit Collageen Booster – Beste vegan collageen poeder

De collageen booster van Orangefit staat bekend als het beste vegan collageenpoeder. Alle producten van dit merk zijn volledig plantaardig, dus als je veganistisch bent kun je met Orangefit in ieder geval niet de mist in gaan. Deze collageen booster bevat vitamine C voor de aanmaak van collageen en zink voor sterke nagels. Daarnaast is er vitamine B8 toegevoegd aan dit supplement, wat erg goed is voor je huid en haar. Het is dus echt een optimale beauty booster voor veganisten. Het poeder lost makkelijk op, dus je kunt het gewoon met je drankje of plantaardige yoghurt mengen. Dankzij de zoete smaak zal het altijd lekker smaken samen met plantaardige yoghurt of kwark.

4. Vital Proteins Beauty Collageen

Dit merk is gespecialiseerd in voedingsproducten met collageen erin. Het Beauty Collageen van dit merk is gemaakt van gehydrolyseerd rundercollageen. Dit maakt het goed opneembaar, maar uiteraard niet geschikt voor vegetariërs of veganisten. Dit supplement bevat daarnaast hyaluronzuur, vitamine C en biotine. Dit zorgt ervoor dat het collageen beter opneembaar wordt en dat het supplement extra ondersteunend is voor de huid. Ten slotte heeft dit product een lekkere smaak met toevoeging van enkel natuurlijke elementen!

5. RevitalTrax Anti-Aging Collagen Complex – beste collageen poeder tegen rimpels

Dit is een uniek collageen complex dat voornamelijk ingrediënten bevat waar een patent op staat. Het bewezen resultaat van dit supplement zie je gegarandeerd binnen 4 tot 6 weken. Dit product bevat niet alleen collageen, maar ook vitamine C, zink en biotine. Biotine ondersteunt het herstellend vermogen van je huid en vitamine C helpt bij de verzorging van je huid van binnenuit. Dit handige supplement met rundercollageen komt in sticks van 5 gram, zodat je altijd de juiste hoeveelheid hebt, zonder dat je dit af hoeft te wegen. Je kunt het collageenpoeder op laten lossen in zowel warme als koude dranken.

Veelgestelde vragen

Welke collageen poeder werkt echt?

Over het algemeen komen poeders van het merk Vital Proteins het beste uit de test, maar het is ook erg persoonlijk en afhankelijk van jouw wensen en budget welk poeder het beste is.

Welke collageen is het best?

Het collageen poeder van Vital Proteins komt doorgaans goed uit de test. Ben je veganistisch of vegetarisch, dan kun je het beste kiezen voor een poeder van het merk Orangefit. Ben je pescotariër? Dan kun je ook kiezen voor het viscollageen van het merk Arctic Blue.

Waar moet je op letten bij het kopen van collageen?

Als je collageen gaat kopen, let dan op de bron waaruit het collageen is gehaald, de hoeveelheid collageen in het supplement en de andere ingrediënten die in het supplement zitten.

Is collageenpoeder effectief?

Collageen poeder heeft een bewezen effect, maar dit is natuurlijk wel bij iedereen anders. Daarnaast bestaan er veel vormen van collageen supplementen en niet iedere soort zal voor iedereen werken.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website